Ajax-afscheid maakt indruk: 'Heb er geen woorden voor, F-Side is geweldig'

Ajax-afscheid maakt indruk: 'Heb er geen woorden voor, F-Side is geweldig'

20 februari - 19:39 Laatste update: 19:41
48

Edson Álvarez heeft met volle teugen genoten van zijn afscheid bij Ajax. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC (2-2) werd de Mexicaan in het zonnetje gezet door de Amsterdammers.

Nadat Álvarez afgelopen zomer naar West Ham United vertrok, was hij zondag weer even terug in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb er nu geen worden voor, het is fantastisch", zegt de controleur tegen de clubkanalen over zijn afscheid. "Het voelt als thuis. Ik ben heel blij om terug te zijn bij deze geweldige supporters. Ik heb het gevoel dat ze nooit vergeten wat je voor ze hebt gedaan. Ik wil de fans daardoor graag bedanken. Ik waardeer dit heel erg."

"De F-Side heeft altijd geweldige supporters, zowel thuis als uit. Toen ik net op het veld stond voelde ik veel emotie. Ik dacht terug aan de mooie momenten die we hebben meegemaakt op het veld", vervolgt Álvarez, die drie woorden in het Nederlands zei tijdens zijn speech in de Arena. "Ik zei: bedankt voor alles. Dat is makkelijk om te zeggen."

Álvarez vond het ook leuk om nog enkele bekenden te zien rondom zijn afscheid. "Om eerlijk te zijn, zijn mijn meeste oud-teamgenoten al vertrokken naar andere clubs. Maar het is altijd fijn om de rest te zien. Bij West Ham heb ik het erg naar mijn zin. In mijn ogen is de Premier League de beste competitie die er is. Ik probeer te presteren, maar ben erg happy in Engeland. Mo (Kudus, red.) doet het ook erg goed, hij is ook blij. Het is altijd fijn om een oud-teamgenoot in je nieuwe team te hebben."