Waarschuwing voor PSV-uitblinker Bakayoko: 'Moet geen arrogantie worden'

Waarschuwing voor PSV-uitblinker Bakayoko: 'Moet geen arrogantie worden'

20 februari - 19:36
18

Marc Degryse prijst het talent van Johan Bakayoko, maar waarschuwt zijn landgenoot wel. Volgens de ex-speler van PSV moet de twintigjarige rechtsbuiten oppassen dat hij niet te arrogant wordt.

"Bakayoko is een type-Arjen Robben. Linkspoot, die naar binnen snijdt en dan verwoestend uithaalt. Hij heeft dezelfde mentaliteit als Lukaku — vastberaden en zelfzeker", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. "Alleen moet Bakayoko opletten dat zijn zelfvertrouwen niet arrogantie wordt. Het is vandaag op het randje."

De Rode Duivel oordeelde onlangs dat PSV een grote kans maakt tegen Borussia Dortmund en zelfs de Champions League kan winnen. Bovendien stelde hij dat hij 'niet te stoppen is als hij de intensiteit op kan brengen'. 

Degryse denkt dat de uitspraken van Bakayoko in Nederland echter niet snel voor problemen zullen zorgen. "Anderzijds, het is niet Nederland en een coach als Peter Bosz die Bakayoko zullen afremmen in die zelfbewuste attitude. Nederlanders stimuleren net zoiets. Op dit moment in zijn carrière zit Bakayoko goed in PSV."

Degryse, die tussen 1996 en 1998 in Eindhoven actief was, is hoopvol over de kansen van PSV tegen Dortmund. "PSV moet met een voorsprong naar Dortmund kunnen reizen. Ik acht ze niet in staat om in Duitsland een achterstand goed te maken. Ik duim voor ze", aldus de 63-voudig Belgisch international.