Hlynsson duidelijk over doelstelling: 'We willen de Conference League winnen'

Hlynsson duidelijk over doelstelling: 'We willen de Conference League winnen'

20 februari - 21:52
114

Kristian Hlynsson blikt in een interview met Ajax vooruit op de return tegen Bodø/Glimt. Ajax kwam vorige week ontzettend slecht voor de dag in Amsterdam, maar wist ternauwernood nog één punt te redden (2-2). Aanstaande donderdag is de return in Bodø.

De returnwedstrijd in Noorwegen is allesbeslissend. Daar is Hlynsson zich ook van bewust. De twintigjarige IJslander weet ook dat het een stuk beter zal moeten dan afgelopen donderdag in de Johan Cruyff Arena. "Het is een belangrijke wedstrijd, dus we moeten alles geven. Op volle kracht naar Noorwegen. Hopelijk gaan we door." Tijdens de eerste ontmoeting lukte het Ajax vooral niet om druk te krijgen op de kampioen van Noorwegen. "We moeten beter druk zetten, dat is zeker."

Hlynsson is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in de formatie van John van 't Schip. Hij bestreek al verschillende posities, maar voelt zich het meest comfortabel als aanvallende middenvelder. "Ik denk dat de trainer dat wel weet", lacht hij. "Ik probeer gewoon mijn best te doen voor het team. Dat is het belangrijkste. Als ik rechts, links of als 'tien' moet spelen doe ik het met liefde."

Hlynsson is stellig over de doelstellingen binnen Ajax. "Het doel dit seizoen is om zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie en natuurlijk de Conference League te winnen", besluit hij. Hlynsson kwam tot dusver 24 keer in actie voor Ajax. Hierin wist hij zes keer te scoren en gaf hij drie assists.