Maatsen verrast door start bij Dortmund: 'Had ik zelf niet verwacht'

Maatsen verrast door start bij Dortmund: 'Had ik zelf niet verwacht'

21 februari - 07:41
18

Ian Maatsen heeft zijn kans bij Borussia Dortmund snel gegrepen. De linksback kwam in de winterstop over van Chelsea en speelde zich bij Die Schwarzgelben al vlot in de basis. Ook in het Champions League-duel tegen PSV stond hij aan de aftrap. In gesprek met RTL gaat de verdediger in op zijn eerste weken in Duitsland, en op het duel met PSV, de club die hij in 2018 verliet voor Chelsea.

"Het gaat lekker. Ik heb een snelle start, dat had ik zelf eerlijk gezegd niet verwacht", vangt Maatsen aan. "Het gaat zo snel allemaal dat ik er eigenlijk niet bij stil sta hoe goed het gaat. Ik ben blij, ik speel weer regelmatig. Ik wil het gewoon wedstrijd tot wedstrijd aankijken en mijn niveau halen."

De vleugelverdediger is tevreden over zijn optreden in het Philips Stadion. "Ik heb mijn debuut gemaakt in de Champions League, een jongensdroom. Het ging wel oké, ik denk dat ik mezelf goed staande heb gehouden." Op de vraag of PSV in de return een ander Borussia Dortmund gaat zien, antwoordt de back bevestigend. "De volgende wedstrijd zullen we een betere performance laten zien dan dit, zeker weten. Het was een leuke wedstrijd voor beide teams, maar je wil natuurlijk naar de volgende ronde, daar gaan we zeker voor de volle honderd procent voor.”