'De angst bij Ajax geen volledige controle te hebben houdt Knutsen bij Bodø'

'De angst bij Ajax geen volledige controle te hebben houdt Knutsen bij Bodø'

22 februari - 08:34
34

In de wandelgangen wordt FK Bodø/Glimt-eindverantwoordelijke Kjetil Knutsen hevig gelinkt aan het trainerschap bij Ajax. André Bergdølmo, die tussen 2000 en 2003 in Amsterdam speelde, twijfelt of zijn landgenoot kan aarden in Amsterdam.

"Kjetil Knutsen is een ge-wel-di-ge trainer", steekt Bergdølmo van wal in gesprek met De Telegraaf. Knutsen stond vorig seizoen al bovenaan de lijst om John Heitinga op te volgen. Maar: "Ik denk dat hij moeilijk kan aarden bij een andere club dan Bodø/Glimt. Kjetil Knutsen is Bodø/Glimt en Bodø/Glimt is Kjetil Knutsen", vertelt de oud-verdediger, die negentig officiële wedstrijden voor Ajax speelde.

Bergdølmo is zeer positief over wat Knutsen neerzet bij Bodø. "Bodø/Glimt speelt op dit moment meer Ajax-voetbal dan Ajax zelf. Knutsen speelt 4-3-3 met één controlerende middenvelder. Aan de bal is Bodø heel geduldig, maar het elftal kan ook goed op de counter spelen", stelt hij. "Iedereen weet precies wanneer er snel moet worden gespeeld of moet worden getemporiseerd. Bij Ajax vroeg ik aan onze toenmalige trainer Ronald Koeman hoe ik moest spelen. Zijn antwoord: Dat is makkelijk, zoek de vrije man. Met z'n allen waren we continu op zoek naar die vrije man. En dat kan Bodø nu beter dan Ajax."

Knutsen is een 'fantastische coach', benadrukt Bergdølmo. "Hij heeft een heel duidelijke voetbalfilosofie en methodiek. Om die bij een club als Ajax te implementeren, kost meer tijd dan er bij topclubs vaak is. Daarnaast denk ik dat het voor Kjetil lastiger is om zijn speelwijze in het Engels over te brengen", zegt de Noor, die wijst naar Erik ten Hag bij Manchester United. "Ik denk dat de angst bij Ajax geen volledige controle te hebben Knutsen bij Bodø houdt."