75-voudig Engels international hangt voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen

75-voudig Engels international hangt voetbalschoenen na dit seizoen aan de wilgen

22 februari - 15:15
11

Joe Hart gaat zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen, dat meldt de Engelse doelman op zijn social media. Hij maakt het seizoen af bij Celtic en gaat daarna genieten van zijn pensioen.

De 36-jarige doelman is ook dit seizoen een vaste waarde onder de lat bij Celtic. Hij is bezig aan zijn derde, en dus zijn laatste, seizoen in Schotland. Hart hoopt zijn carrière af te kunnen sluiten met een kampioenschap in de Scottish Premiership. Daarvoor zal Celtic nog flink aan de bak moeten. Momenteel is Rangers FC de koploper met twee punten voorsprong op de rivaal uit Glasgow. Hart keepte onder meer dit seizoen de twee Champions League-duels met Feyenoord.

Hart beleefde zijn beste periode bij Manchester City, waarmee hij twee keer de Premier League won. In de seizoenen 2011/12 en 2013/14 werd hij kampioen met City en in 2010/11 won hij de FA Cup. In totaal stond hij 348 keer onder de lat bij City. Bovendien keepte hij 75 wedstrijden voor het Engels nationale elftal. Na zijn hoogtijdagen bij The Cityzens werd hij verhuurd aan het Italiaanse Torino en vervolgens aan West Ham United. In 2018 verruilde hij City voor Burnley. Twee jaar later vertrok hij transfervrij naar Tottenham Hotspur. Sinds 2021 is hij doelman van Celtic.

Brendan Rodgers, zijn huidige trainer in Schotland, reageerde op de aankondiging van Hart. "Dat zal een groot gemis worden. Maar voor alles wat hij voor het voetbal heeft betekend, verdient Joe grote lof en felicitaties. Hij is ook een briljante aanwinst geweest voor Celtic. Elke dag weer is zijn werkethiek een voorbeeld voor iedereen in het voetbal." Op Instagram bedankt de Engelsman de Celtic-supporters voor hun onvoorwaardelijke support en zegt hij alles te willen geven om het huidige seizoen succesvol af te sluiten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joe Hart (@joehartofficial)