Feyenoord spoelt Europese kater weg dankzij dubbelslag Minteh, nu wacht PSV

25 februari - 16:30 Laatste update: 16:33
271

Makkelijk ging het niet, maar Feyenoord blijft een week voor de kraker tegen PSV nog enigszins in het spoor van de Eredivisie-koploper uit Eindhoven. Almere City FC werd nipt verslagen door twee goals van Yankuba Minteh: 0-2.

Feyenoord moest het stellen zonder Arne Slot, die drie dagen na de zure Europa League-uitschakeling tegen AS Roma ziek bleek. Met assistent-trainers Sipke Hulshoff en John de Wolf als eindverantwoordelijken op de bank, maakten Almere City en de bezoekers uit Rotterdam er een weinig verheffende eerste helft van.

Wel viel er na achttien minuten een doelpunt, maar Lutsharel Geertruida kreeg die niet achter zijn naam. De VAR riep scheidsrechter Edwin van de Graaf naar scherm vanwege buitenspel van Santiago Gimenez en dat bleek het ook te zijn, omdat Jochem Ritmeester van de Kamp de bal onderweg weliswaar aanraakte, maar niet onder controle had.

Na de afgekeurde Feyenoord-goal was Almere City de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Timon Wellenreuther keepte net als in Rome zeer attent. Dat de Rotterdammers het niet makkelijk hadden in het Yanmar Stadion, was geen grote verrassing: dit seizoen dwong Almere al vier keer eerder een doelpuntloos gelijkspel af.

Zover kwam het echter dit keer niet. De voor Igor Paixão ingevallen Yankuba Minteh beproefde zijn geluk maar eens en veegde de bal met links in de verre bovenhoek. Op dat moment had Gimenez het veld al verlaten voor Ayase Ueda. De Mexicaanse topschutter was opnieuw behoorlijk onzichtbaar.

De bevrijdende 0-1 van Minteh zorgde voor veel opluchting bij Feyenoord, dat in de blessuretijd in veilige haven kwam. Opnieuw was het Minteh die scoorde. Volgende week zondag wacht PSV in het Philips Stadion en móét er gewonnen worden om er weer een titelrace van te maken. Donderdag speelt Feyenoord ook nog de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen.