'Barcelona dichter bij akkoord, vertrek van De Jong nog niet uitgesloten'

'Barcelona dichter bij akkoord, vertrek van De Jong nog niet uitgesloten'

27 februari - 09:50 Laatste update: 09:56
10

Frenkie de Jong lijkt dichter bij een langer verblijf bij FC Barcelona te komen. Ondanks het feit dat de Catalanen spelers moeten verkopen en De Jong een hoog salaris en een flinke marktwaarde heeft, lijkt de middenvelder toch bij de club te blijven.

Vorige week hadden zijn agent Ali Dursun en technisch directeur Deco een gesprek van zo'n negentig minuten lang over De Jong, meldt Diario Sport. Volgens het Spaanse medium heeft Barça gecommuniceerd dat de Nederlander als een sleutelfiguur binnen de selectie gezien wordt. Dursun heeft op zijn beurt verteld dat De Jong graag bij de club blijft. 

Barcelona wil ook voorkomen dat De Jong zijn contract uitdient, zoals het geval was bij Ousmane Dembele. Zijn salaris vormt echter een obstakel. Barcelona wil zijn contract verlengen, zij het tegen een lager tarief. Diario Sport geeft aan dat de meest waarschijnlijke uitkomst is dat De Jong zijn contract verlengt, ondanks dat het een aantal moeilijke onderhandelingen kan kosten. Er wordt ook nog niet uitgesloten dat De Jong vertrekt, maar een akkoord lijkt meer voor de hand liggend.

Een deel van de uiteindelijke oplossing zal afhangen van andere spelers. Als Barcelona geen aanbiedingen kan aantrekken voor anderen, zal De Jong automatisch te koop worden gezet. Er lijkt een aanzienlijk bedrag nodig te zijn om hun rekeningen dit seizoen af te lossen en ze zijn tot op zekere hoogte afhankelijk van de markt.