Kritiek op terugkeer Kroos: 'Je kunt zo niet serieus deelnemen aan EK'

Kritiek op terugkeer Kroos: 'Je kunt zo niet serieus deelnemen aan EK'

27 februari - 11:05 Laatste update: 11:40
19

Niet iedereen staat te juichen bij de terugkeer van Toni Kroos in het Duitse nationale team. Volgens voormalig Duits international Dietmar Hamann wordt het middenveld van de Duitsers door zijn terugkeer te oud in vergelijking met de concurrentie.

Hamann, die 59 interlands voor Duitsland speelde, uit zijn bezorgdheid bij Sky Deutschland. "Natuurlijk is Kroos een buitengewone speler, met talloze prijzen op zijn naam en misschien is hij wel een van de beste spelers die we ooit hebben gehad", zei hij. Toch is hij om twee redenen niet blij met de terugkeer.

"Het eerste punt is dat Kroos misschien wel de beste speler is binnen een dominant team, zoals met Eduardo Camavinga, Federico Valverde en Aurélien Tchouaméni om zich heen. Maar we zijn niet eens in staat om wedstrijden tegen Turkije en Oostenrijk te domineren."

Daarnaast denkt Hamann dat de hoge leeftijden van spelers als Gross, Gündogan en Kroos de nationale ploeg kwetsbaar maken. "Ze zijn allemaal boven de dertig jaar oud. Hoe denk je dat andere landen tegen ons zullen spelen? Ze zullen ons voorbijlopen. Voetbal is een sport geworden voor jongere spelers. Natuurlijk is er altijd ruimte voor ervaren spelers, maar je kunt niet serieus deelnemen aan een EK of WK met drie dertigers op het middenveld", besluit hij.