Ten Hag komt met aparte analyse over Antony: 'Hij is niet te stoppen'

Ten Hag komt met aparte analyse over Antony: 'Hij is niet te stoppen'

27 februari - 23:55
51

Erik ten Hag blijft nog altijd achter zijn miljoenenaankoop Antony staan. Op aanraden van de coach tikte Manchester United in de zomer van 2022 rond de honderd miljoen euro af voor de 24-jarige Braziliaan. Overtuigen lukte hem nog geen moment, maar volgens Ten Hag komt dit nog.

"Ik heb hem voor een lange tijd gesteund", vertelt Ten Hag op zijn laatste persconferentie na een vraag over de Braziliaan. "Ik ken zijn kwaliteiten en die zijn echt fantastisch. Als hij speelt zoals ik hem ken uit het verleden, dan is hij echt niet te stoppen. Geen verdediger kan hem dan tegenhouden, want hij is één van de snelste spelers die ik ken op de eerste sprintmeters."

Ten Hag gaat daarna door met vertrouwen uitspreken richting de Braziliaan. "Als hij die wedstrijd speelt waarin hij uitblinkt, dan zal hij blijven presteren. Antony is veerkrachtig en heeft een goede persoonlijkheid, dus ik zal hem blijven steunen. Hij moet nu wachten op zijn kans en als die komt, dan zal hij er moeten staan." Antony staat in zeventig wedstrijden voor United op een schrikbarend moyenne van negen goals en vier assists.