Ajax-tegenstander Aston Villa maakt enorm verlies: oppassen voor financiële regels

Ajax-tegenstander Aston Villa maakt enorm verlies: oppassen voor financiële regels

5 maart - 21:44 Laatste update: 8 maart - 20:02
19

Aston Villa heeft over het afgelopen boekjaar 119,6 miljoen pond verlies geleden, omgerekend zo'n 140 miljoen euro. Dat maakte de Premier League-club dinsdag bekend.

Afgelopen Premier League-seizoen eindigde Aston Villa op een zevende plek, waardoor Europees voetbal werd veiliggesteld. Dat seizoen steeg de omzet behoorlijk van 208,7 miljoen euro in 2021/22 naar 254,7 miljoen euro in 2022/23. De kosten, zoals die van salarissen, stegen echter ook met meer dan zeventig miljoen euro naar 227,2 miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Volgens de eigenaren van Aston Villa schaadt het grote financiële verlies de plannen voor de lange termijn niet. Toch zal de clubleiding alert moeten blijven; de financiële regelgeving van de Premier League moet namelijk worden nageleefd. Over drie seizoenen mogen clubs zo’n 123 miljoen euro verlies lijden. Wordt de grens overschreden, dan wacht mogelijk een puntenstraf.

Ondanks het verlies staat Villa er uitstekend voor dit seizoen. De ploeg van manager Unai Emery staat momenteel vierde in de Premier League. Bovendien doen de Engelsen nog mee in de Conference League. Donderdag staat de eerste ontmoeting van het tweeluik met Ajax op het programma. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.