'Amsterdamse ondernemers krijgen brief gemeente met waarschuwing over duel Ajax'

'Amsterdamse ondernemers krijgen brief gemeente met waarschuwing over duel Ajax'

6 maart - 15:35
91

De gemeente Amsterdam heeft de wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa aangemerkt als een hoog-risicowedstrijd. Dat laat de gemeente namens burgemeester Femke Halsema weten aan een brief voor de ondernemers in de binnenstad. Om die reden gaan bijvoorbeeld de alcoholbeperkingen in de binnenstad eerder in.

De gemeente verwacht dat er rond de 3500 supporters van Aston Villa naar Amsterdam komen en de reputatie van Engelse voetbalfans is ook in de hoofdstad bekend. 'Britse voetbalsupporters kennen een geschiedenis van het veroorzaken van wanordelijkheden op de Wallen. Er is vaak sprake van overmatige inname van verdovende middelen en alcohol. Het verkopen van (grote hoeveelheden) alcohol, soms tegen stuntprijzen, door winkeliers faciliteert dit gedrag', luidt de waarschuwing in de brief van Halsema.

Voor de verkoop van alcohol geldt dus dat dit vanaf 13:00 uur niet meer mag in plaats van 16:00 uur. 'De Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) acht het noodzakelijk om deze beperkingen donderdag a.s. eerder in te laten gaan. Dit omdat de supporters al vanaf het middaguur in de stad verwacht worden.' De wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa wordt donderdagavond om 18:45 uur afgetrapt.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!