Kraay duidelijk over keuzes op Oranje-middenveld: 'Dan heeft hij het net niet'

Kraay duidelijk over keuzes op Oranje-middenveld: 'Dan heeft hij het net niet'

13 maart - 08:55
52

Hans Kraay zou Teun Koopmeiners niet opnemen in de Oranje-selectie. Bondscoach Ronald Koeman moet belangrijke knopen doorhakken met betrekking tot het middenveld en Kraay vindt de Atalanta-middenvelder geen goede indruk achterlaten bij Oranje.

Koopmeiners is dit seizoen een van de betere middenvelders in de Italiaanse Serie A, maar Kraay vindt het niet genoeg voor een plek bij het Nederlands elftal. "Ik moet een speler laten afvallen voor wie 50 tot 55 miljoen euro geboden gaat worden. Juventus wil hem hebben", vertelt de analist van ESPN. "In Italië doet hij het goed als tien en halve tien, maar in Oranje heeft hij het net niet."

Kraay gaat ervan uit dat Tijjani Reijnders uiteindelijk op het EK als middenvelder naast Frenkie de Jong staat. Voor de komende oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland wil de analist graag Jerdy Schouten in actie zien. "Om te kijken of hij met dezelfde vrijheid in zijn hoofd kan spelen als hij nu doet bij PSV."

Ten slotte gaat Kraay in op Quinten Timber en Mats Wieffer. In eerstgenoemde ziet de analist de toekomst. "Hoewel ik hem net als Veerman eigenlijk beter vind aan de linkerkant van het middenveld dan rechts centraal, zie ik het wel voor me dat hij naast Frenkie de Jong komt te spelen. Dan heb je twee dribbelaars die de bal durven ophalen", aldus Kraay, die ook lof heeft voor Wieffer. "Ik vind het zo mooi om bij Mats Wieffer de verontwaardiging te zien wanneer hij een klein dingetje fout doet. Geen wonder dat hij alsmaar beter wordt."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!