Van Nistelrooij noemt favoriet uit zijn PSV-selectie: 'Hij ontplofte als speler'

Van Nistelrooij noemt favoriet uit zijn PSV-selectie: 'Hij ontplofte als speler'

14 maart - 13:43
46

Ruud van Nistelrooij is erg onder de indruk van de ontwikkeling van Xavi Simons. De oefenmeester had de jongeling onder zijn hoede bij PSV en sindsdien heeft Simons een stormachtige groei doorgemaakt.

"Toen ik met hem sprak, had hij weinig wedstrijden voor PSG gespeeld", begint Van Nistelrooij in gesprek met Relevo. Simons maakte op negentienjarige leeftijd zijn debuut bij PSV onder leiding van de oefenmeester. "Hij was een kind, nog heel jong. We zijn samen aan het avontuur begonnen om constant te blijven verbeteren. Dat is heel goed gelukt."

Waar Simons vorig jaar al indruk maakte bij PSV, heeft de jongeling dit seizoen nog een grote stap gemaakt in zijn ontwikkeling. Bij RB Leipzig ontpopt hij zich in Duitsland tot één van de belangrijkste spelers. "Vorig jaar ontplofte hij als speler. Hij speelde alles en werd bovendien topscoorder in de competitie. Daarnaast wonnen we de beker en Johan Cruijff Schaal", aldus Van Nistelrooij.

De oefenmeester werd met PSV tweede in de competitie en hiermee verzekerden de Eindhovenaren zich van Champions League-voetbal. Het was voor Van Nistelrooij zijn eerste jaar als hoofdtrainer op het hoogste niveau. "Het was fantastisch", blikt de oud-voetballer terug. "Uiteindelijk heb ik de club verlaten vanwege onenigheid met het bestuur, maar dat gebeurt in de voetballerij. Ik zie het als een fantastisch seizoen. Als club, als team en als ontwikkeling van de talenten."