Perez na nederlaag Ajax: 'Zijn mensen kortetermijngeheugen kwijt?'

Perez na nederlaag Ajax: 'Zijn mensen kortetermijngeheugen kwijt?'

14 maart - 23:04 Laatste update: 15 maart - 00:07
66

Kenneth Perez is naar eigen zeggen helemaal niet verrast door de harde uitschakeling van Ajax in de achtste finales van de Conference League. De Amsterdammers gingen kansloos met 4-0 onderuit bij Aston Villa.

ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen spreekt van een mokerslag. "Dit is toch geen mokerslag?", reageert Perez. "Dit is eerder verwacht, dan niet. We hadden het er vooraf over dat ze misschien één procent kans hadden om door te gaan. Dan is dit toch niet heel schokkend?"

"Nee, maar het gaat om de manier waarop. Op acht, tien minuten na heb je eigenlijk niets kunnen bewerkstelligen", reageert Marciano Vink. Dat gaat er bij Perez niet in. "Maar wat verwacht je dat ze kunnen bewerkstelligen? Ze kunnen het haast niet in de Eredivisie. Laat staan tegen de nummer vier van de Premier League, die ook niet groots speelde. Het blijft mij verbazen hoe groot de verwachtingen nog zijn over Ajax. Alsof mensen hun kortetermijngeheugen kwijt zijn."

Pierre van Hooijdonk wijst op de afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghus. "Maar die zijn er toch het hele seizoen bijgeweest?!", raast de Deen door. "Dit rampzalige seizoen zijn ze er allebei bijgeweest."

Vink zag Ajax 'overklast' worden. "Ook door persoonlijke fouten. Ze waren gewoon niet aanwezig."