'Ajax wil De Lang belonen voor transferwinter, aankopen ingelicht over vertrek'

'Ajax wil De Lang belonen voor transferwinter, aankopen ingelicht over vertrek'

15 maart - 07:13 Laatste update: 09:09
69

Kelvin de Lang is bij Ajax in beeld om de definitieve 'directeur transfers' te worden. De hoofdscout die afgelopen winter eindverantwoordelijk was, is volgens de NOS één van de kandidaten om Sven Mislintat op te volgen.

De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes wil zo snel mogelijk een nieuwe technisch directeur aanstellen. Samen met een nieuwe trainer heeft die functie topprioriteit. De Lang zou dus in beeld zijn voor deze baan. Intern is er tevredenheid over de hoofdscout, die de verantwoordelijkheid kreeg over de transfers van afgelopen winter. Zo zijn de beleidsbepalers binnen Ajax te spreken over de contractverlenging van Jorrel Hato en de komst van Jordan Henderson.

Alternatieven voor De Lang zijn nog niet bekend. Kroes hintte wel al eerder op een positie die voor hem belangrijk is in de komende transferzomer. "Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk", werd hij geciteerd in het boek Ajax in Crisis.

Ook zou Kroes zelf al actie hebben ondernomen voor een schoonmaak binnen de selectie. De beleidsbepaler zou meer dan de helft van de zomeraankopen in de etalage hebben gezet. De zaakwaarnemers van deze spelers zijn hierover al ingelicht, maar het is niet bekend of er ook al aanbiedingen zijn.