Perez en Vink kraken Ajax-dissonant af: 'Met dat tempo loop je nooit blessures op'

Perez en Vink kraken Ajax-dissonant af: 'Met dat tempo loop je nooit blessures op'

15 maart - 08:25 Laatste update: 09:09
41

Kenneth Perez en Marciano Vink waren verbijsterd door het niveau van Borna Sosa tegen Aston Villa. De analisten zagen dat de linksback van Ajax totaal niet meekon in het tempo en daardoor fouten maakte. 

"Sosa heeft ook lekker gespeeld hè", begint Perez met een diepe zucht bij Studio Europa. De analist van ESPN was sowieso niet te spreken over de wedstrijd van Ajax tegen Aston Villa. "We zien Ajax toch niet voor het eerst voetballen dit jaar? Het lijkt alsof het elke keer een verrassing is. In de eerste helft hield Ajax het redelijk bij elkaar, maar die wapens om Aston Villa pijn te doen waren er uiteindelijk niet."

Vink wil nog even doorgaan op de wedstrijd van Sosa. "Als je het tempo van Sosa aanhoudt, dan kun je nooit een hamstringblessure oplopen. Hij maakt een fout en zijn tegenstander is binnen drie seconden vijftien meter bij hem weg. Het gaat echt in een tempo... Hij kan zes wedstrijden spelen, terwijl anderen tegen blessures aanlopen omdat ze zich het leplazerus lopen. Dit leek echt nergens op, van het hele team."

Sosa gaf in een interview met Ajax Life zelf aan dat hij het juist wel beter vond gaan bij Ajax. Daarbij had hij complimenten over voor John van 't Schip. "Met de komst van Van ; t Schip hebben we de slechte seizoenstart een beter vervolg kunnen geven. Hij managet de groep goed."