Zwalkend Chelsea komt bizarre eigen goal te boven en is halve finalist in FA Cup

Zwalkend Chelsea komt bizarre eigen goal te boven en is halve finalist in FA Cup

17 maart - 15:44 Laatste update: 15:47
6

Chelsea is de derde halve finalist van de Engelse FA Cup. De ploeg van Mauricio Pochettino kwam een bizarre eigen goal en een opleving van Leicester City te boven en won in extremis met 3-2 op het eigen Stamford Bridge.

Bij Chelsea begon met Cole Palmer de man in vorm in de basiself. In 36 officiële wedstrijden dit seizoen maakte de 21-jarige Engelsman vijftien goals en gaf ook nog eens elf assists. Het duel in de FA Cup bepaalt de derde halve finalist van het Engelse bekertoernooi. Eerder wisten Manchester City en Coventry City zich al te plaatsen en daar komt als vierde ploeg ook Manchester United of Liverpool nog bij.

Chelsea was zondagmiddag de ploeg die uit de startblokken schoot tegen Leicester City. Marc Cucurella was na dertien minuten de gelukkige die de openingstreffer mocht maken. Daarna werd het wat rustiger, Chelsea kreeg de kansen maar verzuimde verder weg te lopen bij Leicester. Toch lukte dit voor rust wel met een goal van wie anders dan Palmer.

De ploeg van trainer Mauricio Pochettino kwam echter niet scherp uit de kleedkamer voor de tweede helft. In ieder geval Axel Disasi niet, want de verdediger schoot op een wel hele knullige manier de bal in zijn eigen doel. Met een lob over zijn eigen keeper zorgde de Fransman voor de aansluitingstreffer van Leicester. Stephy Mavdidi deed daar na een uur spelen nog een schepje bovenop door de 2-2 te maken.

Chelsea kreeg nog genoeg kansen op de winnende goal, onder andere via Nicolas Jackson. De spits kreeg een grote mogelijkheid, maar werd onderuit gehaald door Callum Doyle. De verdediger van Leicester kon naar de kant, maar de penalty die in eerste instantie werd gegeven, draaide om in een vrije trap. Raheem Sterling verzuimde echter om daar iets mee te doen. Toch lukte het Chelsea om de zege te pakken, want via een hele late goals van Carney Chukwuemeka en Noni Madueke trokken The Blues toch aan het langste eind.