Malen belangrijk met assist voor winnend Dortmund, andere oud-PSV'er scoort

17 maart - 19:25 Laatste update: 19:38
2

PSV-beul Dortmund heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Eintracht Frankfurt. Malen was belangrijk met een assist bij de gelijkmaker, andere voormalig PSV’er Mario Götze was trefzeker voor zijn ploeg.

Dortmund schakelde donderdag nog PSV uit in de Champions League. Zondag begon de Bundesliga-wedstrijd niet voortvarend. In minuut dertien kwam Frankfurt al op voorsprong. Voormalig PSV’er Mario Götze scoorde de openingstreffer.

Twintig minuten later maakte Dortmund alweer gelijk. Karim Adeyemi scoorde op aangeven van de andere oud-PSV’er Donyell Malen. Die Schwarzgelben waren de betere ploeg, ook in de tweede helft.

Het duurde tot de 81ste minuut tot Dortmund op voorsprong kwam. Routinier Mats Hummels maakte de 2-1 voor zijn ploeg. Vijf minuten later kreeg Emre Can rood, maar na een VAR-ingreep werd deze teruggedraaid naar een gele prent. De middenvelder benutte in de extra tijd een strafschop een beepaalde daarmee de einduitslag op 3-1. Door deze overwinning staat Dortmund op de vierde plek in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt blijft op de zesde plek steken.