Koeman krijgt Oranje-advies bij Studio Voetbal: 'Echte basisspeler geworden'

Koeman krijgt Oranje-advies bij Studio Voetbal: 'Echte basisspeler geworden'

18 maart - 10:12
22

Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk zijn eensgezind: Tijjani Reijnders moet basisspeler zijn bij Oranje. De middenvelder draait een goed seizoen bij AC Milan en behoort opnieuw tot de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman. 

In de uitzending van Studio Voetbal krijgen de drie analisten de vraag met welke middenvelders ze zouden spelen bij Oranje. Volgens Afellay is er maar één optie mogelijk. "Ik zou met Veerman naast Reijnders spelen in plaats van (de geblesseerde, red.) Frenkie de Jong. Veerman is een beetje hetzelfde type voetballer als Frenkie, dus die kun je een-op-een vervangen."

Afellay ziet dat Reijnders bij AC Milan in 'bloedvorm verkeert' en dus hoort er volgens hem geen twijfel te zijn over zijn plek bij het Nederlands elftal. Janssen houdt een kleine slag om de arm met betrekking tot de opties voor het middenveld. "Ik zat te denken aan dezelfde spelers, maar ik denk dat Koeman met een verdedigende middenvelder zoals Wieffer gaat spelen."

Janssen verwacht dat Koeman naast Wieffer de keuze gaat maken tussen Reijnders, Teun Koopmeiners en Joey Veerman. "Ik hoop dat hij Reijnders kiest, want hij heeft zich uitstekend ontwikkeld", aldus Janssen. Van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van zijn collega-analist. "Hij is voor mij echt een basisspeler geworden in die paar wedstrijden die hij nog maar heeft gespeeld."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!