Kökcü verbaasde Perez: 'Vindt hij het vreemd dat ze hem niet als Messi behandelen'

Kökcü verbaasde Perez: 'Vindt hij het vreemd dat ze hem niet als Messi behandelen'

19 maart - 21:13
51

Kenneth Perez heeft met verbazing naar het vurige interview van Orkun Kökcü in De Telegraaf gekeken. De Turkse middenvelder was niet blij met zijn huidige rol bij Benfica, maar de analist vond vooral de manier waarop dit naar buiten kwam erg apart.

De manier waarop Kökcü in de derde persoon over zichzelf praatte, vond Perez bijvoorbeeld raar. "Dat hij zei: 'Orkun wil maar één ding'. Als je dat over jezelf zegt, dan ben je misschien net iets meer in jezelf gaan geloven. Hij maakte ongelofelijk stappen in Nederland natuurlijk. Maar dat in de derde persoon praten, dat vind ik nou nooit echt heel verstandig", vertelt Perez bij VoetbalPraat van ESPN.

Tafelgenoten van Perez noemen Kökcü een 'ongeduldige speler'. Daarin kan de analist zich ook wel vinden, maar hij vindt het ook knap dat de Turk achteraf zijn woorden niet terugnam. "Dat vind ik dan wel weer te prijzen, dat hij zijn keutel achteraf niet introk. Hij is wel bereid om de consequenties te dragen en dat vond ik sterk van hem. Ik heb geen idee wat hij hiermee wilde bereiken. Dat ze hem daar niet behandelen als Lionel Messi vindt hij misschien vreemd."

Kökçü gaf in het interview aan, dat zijn transfer naar Benfica niet is wat hij verwachtte. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest." Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!