FC Barcelona gaat in op opvolging Xavi: 'Hij is op alle niveaus een toptrainer'

FC Barcelona gaat in op opvolging Xavi: 'Hij is op alle niveaus een toptrainer'

20 maart - 16:02
12

Deco, sportief directeur van FC Barcelona, is op de Spaanse radio ingegaan op de opvolging van de vertrekkende trainer Xavi Hernández. De Portugees bevestigt dat hij Xavi graag had zien blijven.

Xavi maakte eerder dit jaar bekend na dit seizoen te vertrekken bij Barcelona. Tegenover SER Catalunya stelt Deco de beslissing van de oefenmeester te betreuren. "Ik wilde niet dat hij wegging, maar hij nam zelf de beslissing. Ik zei tegen Xavi dat zijn tijd nog niet voorbij was. Er zijn nog genoeg dingen om voor te vechten."

"In het voetbal verandert alles van de ene op de andere dag", gaat de directeur verder. "Na elke wedstrijd vragen ze me of Xavi blijft of niet. Zelf blijft hij ons vertellen dat zijn beslissing onomkeerbaar is. Als Xavi van gedachten verandert, moet hij het ons zeggen. Voor ons is hij een ideale coach, altijd positief, klaagt nooit en hij kent de moeilijkheden van de club."

Deco ontkent al contact te hebben gelegd met potentiële opvolgers. Wel gaat hij in op een aantal specifieke namen. "Er is niets besloten, maar we zijn natuurlijk alert. We hebben nog geen actie ondernomen. Ik vind Luis Enrique goed, maar hij is een coach met wie ik niet heb gewerkt. Het is duidelijk dat hij op alle niveaus een toptrainer is. Pep Guardiola en Jürgen Klopp horen ook bij de absolute top, maar zij zijn niet beschikbaar. Dan heb je nog Mikel Arteta, Andoni Iraola, Sergio Conceição...", somt hij op. "Er zijn er zoveel."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!