'Als ik wil mag ik nog jaartje door, maar misschien wil ik dat moment voor zijn'

'Als ik wil mag ik nog jaartje door, maar misschien wil ik dat moment voor zijn'

20 maart - 20:36
22

Bram van Polen heeft een inkijkje gegeven in zijn afweging om al dan niet te stoppen met voetballen na dit seizoen. De captain van PEC Zwolle voelt zich nog goed, maar wil het moment waarop dat verandert mogelijk voor zijn.

De inmiddels 38-jarige Van Polen wees dit seizoen eerder aan als zijn laatste als profvoetballer. Later kwam hij daar enigszins op terug, al gaf de verdediger aan dat hij nog steeds neigde naar stoppen. Bij Voetbalpraat gaat Van Polen dieper in op de keuze die hij moet gaan maken. "Als ik wil, mag ik nog een jaartje door", begint hij.

PEC Zwolle wil het aflopende contract van Van Polen dus wel verlengen, maar wil de routinier zelf ook doorgaan tot het niet meer gaat? "Dat is wel continu waar ik over nadenk. Gisteren (dinsdag, red.) speelden we een oefenwedstrijd tegen Vitesse. Ik hoefde gelukkig niet te spelen, waardoor ik de hele wedstrijd op de bank zat. Ik denk dan alleen maar: laat me alsjeblieft niet invallen, laat me alsjeblieft niet invallen."

"Dat lichaam werkte gisteren niet echt mee, zo voelt het dan. Dan word je gewoon hartstikke stijf. Als je dan moet invallen... Dat gaat hem niet worden. Misschien wil ik dat moment ook wel voor zijn. Ik speel nu nog alles en ook vol. Maar soms zeggen ze: je moet dan ervaren dat je op de bank terechtkomt", besluit Van Polen.