Vos blij met doorstroom: 'Je ziet hoeveel spelers al minuten maken in Ajax 1'

Vos blij met doorstroom: 'Je ziet hoeveel spelers al minuten maken in Ajax 1'

23 maart - 11:06 Laatste update: 11:32
39

Jong Ajax-trainer Dave Vos krijgt te maken met flink wat wisselingen in zijn selectie van het beloftenelftal. De veertigjarige coach stelt dat het niet altijd makkelijk is voor zijn spelers. In gesprek met de club vertelt hij onder meer over de doorstroom van Jong Ajax naar het eerste elftal. 

"Het is een enerverende periode. Ik moet zeggen dat dit voor ons als Jong Ajax en voor de spelers niet altijd even makkelijk is", begint Vos. "Daarmee bedoel ik dat er best veel wisselingen zijn." Vos is duidelijk over zijn taak bij het beloftenteam. "Dat is de functie van een jong-elftal. Wij zijn ervoor om de spelers door te ontwikkelen richting het eerste elftal, dat is het enige waar het om gaat."

Toch komt Vos daarop terug en benoemt hij nog een belangrijk punt. "Spelers die rondom het eerste elftal zitten en terugkomen naar Jong Ajax willen we een warm bad bieden. Het terugkeren is voor hen niet altijd even makkelijk." Voorbeelden zijn Ar'Jany Martha, Silvano Vos en Jaydon Banel. Het drietal maakte een tijd terug nog hun speelminuten in Ajax 1, maar zit de laatste periode weer bij Jong Ajax.

"Als je ziet hoeveel spelers er dit seizoen al in de Johan Cruijff ArenA minuten maken, is dat iets waar wij als staf van Jong Ajax wel blij van worden." Vos noemt onder meer Tristan Gooijer, Ahmetcan Kaplan en Kristian Hlynsson als voorbeelden. "Dat is heel mooi om te zien", besluit Vos.