Duitsland laat Oranje zien hoe het moet en legt Frankrijk over de knie

Duitsland laat Oranje zien hoe het moet en legt Frankrijk over de knie

23 maart - 22:50 Laatste update: 23:16
59

Frankrijk heeft vrijdagavond in eigen land een gevoelige oefennederlaag geleden. De groepsgenoot van Oranje op het EK ging dankzij een razendsnel doelpunt van Florian Wirtz en een treffer van Kai Havertz met 0-2 ten onder tegen Duitsland. Bij Die Mannschaft maakte Toni Kroos zijn rentree voor de nationale ploeg.

Dat Kroos, inmiddels 34 jaar, nog steeds van waarde kan zijn voor Duitsland bleek zaterdagavond al na enkele seconden. Direct na de aftrap in Frankrijk gaf de routinier de assist op het doelpunt van Wirtz, waardoor de bezoekers al vroeg de leiding pakten. Geen enkele Fransman had tot dusver de bal geraakt. 

Frankrijk, dat zonder de afwezige Antoine Griezmann aan de wedstrijd begon, was geen enkel moment bij machte het Duitsland echt moeilijk te maken. Ook aanvoerder Kylian Mbappé kreeg het niet voor elkaar het net te vinden. Duitsland voerde het tempo in de tweede helft verder op en beloonde het goede spel met een tweede treffer. Op aangeven van Jamal Musiala tike Havertz van dichtbij simpel binnen. 

In de slotfase leek Frankrijk nog een doelpunt te maken, maar met kunst- en vliegwerk - en met behulp van de lat - stak de Duitse defensie daar een stokje voor. In de negentigste minuut verliet Kroos, die sterk aanspraak maakt op een basisplaats op het EK, onder applaus van Nagelsmann het veld. 

Dinsdag oefent het Nederlands elftal tegen Duitsland. Oranje neemt het op het EK in de tweede groepswedstrijd op tegen Frankrijk. Dat duel wordt op 21 juni gespeeld.