Terugkeer als Ajax-trainer niet aannemelijk: 'Ik ga er niet vanuit'

Terugkeer als Ajax-trainer niet aannemelijk: 'Ik ga er niet vanuit'

24 maart - 11:48 Laatste update: 11:48
42

Ronald de Boer gaat er niet vanuit dat zijn broer Frank terugkeert als trainer van Ajax. Wel acht hij hem geschikt voor de functie, die voor nu nog wordt bekleed door interim John van 't Schip. 

Ruud Gullit baarde eerder deze week opzien door bij Rondo te vertellen dat in Amsterdam het gerucht gaat dat De Boer terugkeert in de Johan Cruijff ArenA. Ronald weet daar niks van, zo maakt hij duidelijk aan de NOS rondom het duel tussen de legendes van Liverpool en de legendes van Ajax. "Ik heb Frank gesproken en hij heeft daarover geen contact gehad met iemand van Ajax. Dus ik ga er niet vanuit."

Mochten Ajax en De Boer uiteindelijk niet met elkaar in zee gaan, dan zal dat in ieder geval niet aan Frank zelf liggen. "Frank heeft altijd gezegd dat als hij nog een club in Nederland gaat trainen, dat Ajax is", vervolgt Ronald. "Hij heeft daar eerder laten zien dat hij vier keer kampioen kan worden met een relatief matig elftal. Er staat ook nu niet zo'n geweldig team, dus ik denk dat hij er geschikt voor zou zijn."