Volgende tegenslag voor Vitesse: Op deze manier gaan we het niet doen

Volgende tegenslag voor Vitesse: "Op deze manier gaan we het niet doen"

26 maart - 16:12
143

Michael van de Kuit wil op dit moment niet meer met de huidige leiding van Vitesse in gesprek gaan over een overname. De eigenaar van het GelreDome leek de noodlijdende club uitkomst te kunnen bieden, maar Van de Kuit voelt zich niet serieus genomen.

Het is inmiddels bekend dat Vitesse te maken heeft met de nodige overnameperikelen. De club zoekt nog altijd naar een nieuwe eigenaar, terwijl de tijd dringt. Van de Kuit kon voor een oplossing zorgen, maar de stadioneigenaar is opnieuw gebotst met de Arnhemse leiding. Eerder raakte hij al met Vitesse in conflict over de huur van het GelreDome. "We hadden verwacht dat we serieus genomen zouden worden als overnamekandidaat en een boekenonderzoek zouden kunnen starten, omdat de tijd dringt om de club op de been te houden", zegt Van de Kuit tegen De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Maar we kregen te horen dat er veel kandidaten zijn, uit binnen- en buitenland, om de club over te nemen en dat we binnenkort een vragenlijstje zouden krijgen, waarmee we onszelf konden presenteren. Op deze manier gaan wij het niet doen. Dit vinden we geen serieuze manier om dit aan te pakken en niet passend bij de situatie waarin de club verkeert. We vinden de houding van de nieuwe bestuurder zorgwekkend", zegt Van de Kuit.

De Telegraaf schrijft dat Nedstede, het vastgoedbedrijf waar Van de Kuit eigenaar van is, nog niet is afgehaakt als overnamekandidaat. Van de Kuit wil echter niet meer in gesprek met de huidige leiding van Vitesse, zo klinkt het.