EK-poule België is rond na spannende play-off tussen Oekraïne en IJsland

26 maart - 23:00 Laatste update: 27 maart - 00:44
11

Oekraïne heeft zich dinsdagavond ten koste van IJsland geplaatst voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Na negentig minuten spelen eindigde het spannende duel in 2-1.

Lange tijd leek het duel na de reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar daar dacht Mykhaylo Mudryk in de 84ste minuut anders over. De buitenspeler van Chelsea werd aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied en twijfelde geen moment. Met een zuiver schot verschalkte hij de IJslandse doelman.

IJsland probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien, maar dat kwam niet echt van de grond. Door de zege op IJsland voegt Oekraïne zich bij de 24 EK-deelnemers en zal het zich melden in groep E. In die poule zitten ook België, Roemenië en Slowakije. De eerste wedstrijd van Oekraïne is op 17 juni tegen Roemenië.