Van Hanegem ziet Feyenoord-blessure: 'Maar ook zonder hem zijn ze beter dan Ajax'

Van Hanegem ziet Feyenoord-blessure: 'Maar ook zonder hem zijn ze beter dan Ajax'

31 maart - 21:04
86

Willem van Hanegem stelt dat Feyenoord het seizoen komende zondag van extra glans kan voorzien, door de tweede Klassieker van dit seizoen te winnen. De Rotterdammers slagen er maar zelden in om zowel uit als thuis van Ajax te winnen, iets wat volgens De Kromme ondanks de blessure van Quilindschy Hartman overigens wel in de lijn der verwachting ligt. 

Van Hanegem wijdt een deel van zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad aan de Klassieker van komende zondag, in De Kuip. Eerder dit seizoen won Feyenoord met 0-4 in Amsterdam. 'Feyenoord wint zelden tweemaal in een seizoen van de rivaal, maar dit is wel een unieke kans', stelt de topmiddenvelder van weleer. 

Wedden

Meer odds

Wellicht dat Feyenoord wel moet gaan puzzelen in de achterhoede. 'Voor Quilindschy Hartman is te hopen dat de knieblessure meevalt', vervolgt Van Hanegem, die ondanks dat vindt dat de krachtsverhoudingen duidelijk zijn. 'Maar ook zonder hem is Feyenoord gewoon beter dan Ajax, zelfs met een spits die maar niet de oude Santiago Giménez wil worden.'

Feyenoord - Ajax begint volgende week zondag om 14.30 uur. Voordat de Rotterdammers de aartsrivaal ontvangen, speelt het donderdagavond eerst nog de uitwedstrijd bij FC Volendam. Ajax speelt op zijn beurt thuis tegen Go Ahead Eagles.