Engels gerucht: rivalen gaan strijd aan omtrent handtekening Frimpong

Engels gerucht: rivalen gaan strijd aan omtrent handtekening Frimpong

1 april - 10:47 Laatste update: 18:51
17

Manchester City en Manchester United hebben serieuze interesse in Jeremie Frimpong, zo schrijft The Sun. De vleugelverdediger beschikt in zijn contract over een afkoopclausule van 35 miljoen dollar, omgerekend zo'n 32 miljoen euro.

Echter geldt die afkoopclausule alleen voor komende zomer en dus is Frimpong een veel gewilde speler op de transfermarkt. Hij maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij de Duitse koploper Bayer Leverkusen en zodoende kan hij rekenen op interesse van veel Europese topclubs, waaronder Manchester City en Manchester United. 

Manchester United heeft al vaker scouts gestuurd naar wedstrijden van Bayer Leverkusen om Frimpong live in actie te zien. Echter heeft de club van manager Erik ten Hag concurrentie van stadsgenoot Manchester City in strijd om de handtekening van Frimpong. Manchester City ziet in de vleugelverdediger een potentiële opvolger voor op de lange termijn van Kyle Walker.

Frimpong was dit seizoen in de Duitse Bundesliga in 25 wedstrijden goed voor acht doelpunten en acht assists. De ploeg is onder leiding van trainer Xabi Alonso hard op weg naar de landstitel in Duitsland met een voorsprong van dertien punten op achtervolger Bayern München. Frimpong heeft nog een contract tot de zomer van 2028 bij de Duitse koploper.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!