Vermoedelijke Ajax-XI: Van 't Schip wijzigt in achterhoede, Mannsverk schuift door

Vermoedelijke Ajax-XI: Van 't Schip wijzigt in achterhoede, Mannsverk schuift door

4 april - 08:05
54

Ajax kan de vanwege het Alex-Kroes-nieuws extreem roerige week donderdagavond iets draaglijker maken door in eigen huis van concurrent Go Ahead Eagles te winnen. Achterin heeft trainer John van 't Schip wat meer keuzes dan afgelopen weekend. Zowel Josip Sutalo (weer fit) als Ahmetcan Kaplan (niet langer geschorst) keert terug. Laatstgenoemde lijkt sowieso verzekerd van een basisplaats. 

Onder de lat is er (logischerwijs) een basisplaats voor Diant Ramaj. Aannemelijk is dat voor de Duitse doelman opnieuw vijf 'verdedigers' geposteerd staan. Kenneth Taylor doet het vooralsnog verdienstelijk als linkerwingback, en zal dan ook tegen Go Ahead weer starten vanaf die plek. Verder is het waarschijnlijk dat de Ajax-achterhoede zal bestaan uit Jorrel Hato, Kaplan, Devyne Rensch en de tot de rechtervleugelverdediger omgetoverde Krystian Hlynsson. 

Tegen PEC stond Sivert Mannsverk nog in de achterhoede, maar omdat Kaplan terugkeert zal de Noor zeer waarschijnlijk terugkeren op de voor hem vertrouwde plek van controlerende middenvelder. Naast hem lijkt Branco van den Boomen te gaan spelen, ook omdat Jordan Henderson nog geblesseerd is. 

Voorin is Brian Brobbey nog afwezig. Chuba Akpom maakte twee doelpunten tegen PEC, en gaat dus weer starten. Datzelfde geldt voor Mika Godts en aanvoerder Steven Bergwijn. Steven Berghuis is nog niet van de partij. Hij kampt met zowel knie als rugproblemen. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Hlynsson, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Van den Boomen, Mannsverk; Godts, Bergwijn, Akpom