'RB Leipzig verwacht vertrek Simons en meldt zich voor alternatief uit Marokko'

'RB Leipzig verwacht vertrek Simons en meldt zich voor alternatief uit Marokko'

4 april - 14:04 Laatste update: 17:07
77

RB Leipzig zou in KRC Genk-middenvelder Bilal El Khannouss de ideale vervanger zien voor Xavi Simons. Die Roten Bullen verwachten dat de Oranje-international terugkeert naar Paris Saint-Germain. In dat geval is El Khannouss prioriteit voor de Duitse topclub, stelt Sacha Tavolieri.

Volgens de Belgische transferverslaggever staat het vast dat Leipzig binnenkort een officieel bod zal neerleggen bij KRC Genk voor de Marokkaanse international. Naar verluidt zouden er ook al gesprekken zijn gevoerd met de entourage van El Khannouss zelf. 

"Leipzig staat erom bekend dat ze graag snel handelen op de transfermarkt", zegt Tavolieri bij Wait&See. "Leipzig zou hem zo voor volgend seizoen de tijd willen geven om zich goed te integregen in de club en het team." Naar verluidt zou KRC Genk mikken op een transfersom van om en bij de 25 miljoen euro voor hun goudhaantje, wat overeenkomt met zijn huidige marktwaarde. 

De negentienjarige El Khannouss scoorde dit seizoen drie keer en gaf zes assists in 27 Jupiler Pro League-duels. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot medio 2027.