Feyenoord geeft PSV kampioenscadeau met blamage bij hekkensluiter Volendam

4 april - 20:53
468

Het verschil tussen PSV en Feyenoord op de Eredivisie-ranglijst is weer opgelopen naar negen punten. De nummer twee uit Rotterdam wist zich donderdagavond verrassenderwijs niet te ontworstelen aan hekkensluiter FC Volendam: 0-0.

Zonder Quilindschy Hartman, die in 2024 mogelijk niet meer in actie komt, maar met de teruggekeerde Calvin Stengs begon Feyenoord al weifelend aan het uitduel met Volendam. Na een kwartier kreeg de hekkensluiter van de Eredivisie een levensgrote kans, maar spits Vivaldo Semedo ramde de bal na een superactie op de paal.

Feyenoord ontsnapte, terwijl het zich op voorhand al niet rijk zou hebben gerekend. De eerste ontmoeting met Volendam dit seizoen, begin december in De Kuip, eindigde weliswaar in een 3-1 overwinning, maar twee van de Rotterdamse doeplunten vielen toen pas in de blessuretijd.

Na de droomkans voor de thuisploeg liet Feyenoord zich ook niet onbetuigd. Santiago Gimenez miste in twee instanties, terwijl Igor Paixão een vrije bal wild over schoot. Door vele blessuregevallen én overtredingen kwam de vaart lange tijd niet in de wedstrijd.

Dat spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Volendam geloofde duidelijk in een stunt en maakte Feyenoord, dat niet verder kwam dan een handvol halve kansen, het leven zuur. In absolute slotfase, met veertien (!) minuten blessuretijd, bleef de ploeg van interim-trainer Regillio Simons uiteindelijk met kunst- en vliegwerk overeind tegen Feyenoord, dat peperduur puntenverlies lijdt.

Door het doelpuntloze gelijkspel is het verschil tussen Feyenoord en koploper PSV weer tien punten. De Eindhovenaren kunnen, als de nummers één en twee de komende twee speelrondes foutloos blijven, op 25 april tegen sc Heerenveen de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis veroveren.