Twente wint eenvoudig van Fortuna: Champions League-ticket steeds dichterbij

6 april - 23:00 Laatste update: 23:03
98

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste uitstekende zaken gedaan in de strijd om plek drie. De Tukkers versloegen Fortuna Sittard met 1-0, terwijl ze eerder op de avond AZ met 5-1 onderuit zagen gaan bij PSV.

Door de nederlaag van AZ kon FC Twente bij een zege op Fortuna de voorsprong uitbouwen tot acht punten. Vanaf minuut één was duidelijk dat een overwinning het enige was wat telde voor de ploeg van Joseph Oosting. Twente begon sterk aan het duel en dat resulteerde al snel in een goede kans voor Sem Steijn. De middenvelder loste een schot, maar zag zijn poging net over gaan.

Daarna ging het spel op en neer, maar tot écht grote kansen kwamen beide ploegen niet. In de 35e minuut kwam daar verandering in. Nadat Rodrigo Guth in de vijftiende minuut al een gele kaart ontving voor een zwaaiende arm, kreeg de verdediger van Fortuna het aan de stok met Ricky van Wolfswinkel. Dat resulteerde in een tweede gele kaart. Ondanks de man meer-situatie wist Twente voor rust niet te scoren.

Met de brilstand op het scorebord begonnen Twente en Fortuna aan de tweede helft. De Tukkers gingen nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en dat resulteerde al snel in een treffer. Michel Vlap leek voor het eerst sinds 30 september 2023 te scoren voor de ploeg uit Enschede, maar uiteindelijk kreeg Malick Fofana de goal op zijn naam. De verdediger van Fortuna toucheerde de bal, die uiteindelijk in de verre hoek belandde.

De wedstrijd leek daarna in 1-0 te eindigen. Naci Ünüvar en Daan Rots kregen nog kansen, maar uiteindelijk was het Van Wolfswinkel die de score in de slotfase wist te verdubbelen. Op aangeven van Carel Eiting kopte de spits raak en daarmee bepaalde hij de eindstand. De voorsprong op AZ bedraagt nu acht punten met nog vijf duels te spelen.