Pijnlijke Ajax-constatering Perez: 'Deze opdracht was gewoon te groot voor hem'

Pijnlijke Ajax-constatering Perez: 'Deze opdracht was gewoon te groot voor hem'

8 april - 09:53 Laatste update: 15:35
53

Kenneth Perez kraakt na de afgang van Ajax in de Klassieker harde noten over John van 't Schip. De analist denkt dat de trainer niet het maximale uit de selectie van de Amsterdammers kan halen.

Feyenoord vernederde Ajax zondag in de eigen Kuip met 6-0. "Ik weet niet of de Feyenoorders individueel zoveel beter zijn dan de Ajacieden", stelt Perez bij ESPN. De voormalig middenvelder is kritisch op Van 't Schip. "Draai de trainers om en ik denk dat je een heel ander verhaal hebt", doelt hij op Feyenoord-trainer Arne Slot en Van 't Schip. "Ajax moet een trainer aanstellen die de norm bij Ajax gaat verleggen."

Wedden

Meer odds

"Van 't Schip heeft nul teweeg gebracht in positieve zin", constateert Perez. "Hij heeft het niet kunnen omdraaien. En dat maakt hem geen dramatische trainer, maar deze opdracht was gewoon te groot voor hem. Dat kunnen alleen de allerbeste trainers, en daar hoort hij niet bij."

Ajax heeft nog altijd geen opvolger van Van 't Schip gevonden. Alex Kroes zou die zoektocht leiden, maar de CEO is geschorst. Perez beseft dat Ajax haast moet maken. "Binnen nu en een maand moet het geregeld zijn. Je moet nu het seizoen in met een trainer die iets bijzonders kan: spelers nieuw leven inblazen."