Update: Vitesse kan fluiten naar half miljoen euro door definitief ontslag Letsch

Update: Vitesse kan fluiten naar half miljoen euro door definitief ontslag Letsch

8 april - 15:22 Laatste update: 15:20
141

Vitesse kan financieel gezien wederom een flinke streep door de rekening zetten. VfL Bochum heeft oud-trainer Thomas Letsch officieel ontslagen. Daardoor kunnen de Arnhemmers fluiten naar een flinke smak geld.

Letsch maakte in 2022 de overstap van Vitesse naar VfL Bochum en wist zich in zijn eerste seizoen te handhaven. Dit seizoen leek de trainer die prestatie te gaan evenaren, maar Letsch gaat het seizoen niet afmaken.  Ook assistent Jan Frießer moet het veld ruimen. Dat betekent wéér een klap voor Vitesse.

Het verhaal is bekend: mede door de Russische banden en een mislukte overname verkeert Vitesse in financieel zwaar weer. Mede daardoor is de licentie van de club in het geding. Op financieel gebied krijgt de club uit Arnhem nu wéér een klap te verwerken. Mocht Letsch zich dit seizoen handhaven met Bochum, dan kon Vitesse een half miljoen euro tegemoet zien. Dat vertelde Vitesse-watcher Lex Lammers zondagavond bij Studio Voetbal. Naar dat bedrag kunnen de Arnhemmers nu fluiten.

Ook sportief gaat het allesbehalve voor de wind. De Arnhemmers staan door de 0-3 nederlaag in de derby tegen NEC en de overwinning van FC Volendam op RKC Waalwijk (3-2) laatste in de Eredivisie. Vitesse heeft nog vijf duels om een degradatie te voorkomen.

Update: Inmiddels heeft Bochum officieel melding gemaakt van het ontslag van Letsch. Vitesse maakt dus sowieso geen aanspraak meer op de half miljoen euro die was afgesproken in het contract. Letsch wenst iedereen bij Bochum succes en hoopt vurig dat de club in de Bundesliga blijft. Volgens de Duitse ploeg was het vertrek van de voormalig Vitesse-trainer een wederzijdse beslissing