Advocaat deelt Berghuis-anekdote: 'Maakte verwijten naar anderen, terwijl...'

Advocaat deelt Berghuis-anekdote: 'Maakte verwijten naar anderen, terwijl...'

8 april - 22:59
35

Dick Advocaat heeft een anekdote gedeeld over Steven Berghuis. De Kleine Generaal stelt dat Berghuis, in zijn tijd bij Feyenoord, het gezag van de toenmalige trainer ondermijnde.

Berghuis zag zondag vanaf de bank hoe Feyenoord over Ajax heen walste. De linkspoot is de afgelopen maanden afwezig bij Ajax door blessureleed, al is hij op de weg terug. Aan tafel bij Veronica Offside heeft Advocaat al vaker laten vallen dat Berghuis een 'moeilijke jongen' kon zijn bij Feyenoord. "Op een gegeven moment gaat hij denken dat hij alles weet", zegt de bondscoach van Curaçao.

Vervolgens komt Advocaat met een anekdote. "We speelden een keer uit bij sc Heerenveen. Hun linksbuiten ging toen continu naar binnen en hun back eroverheen. Dan ging hij verwijten maken naar andere spelers, terwijl: als hij gewoon met zijn man was meegelopen, dan was er niks aan de hand. Toen zei hij na afloop: we moeten terug naar de tekentafel. Dat is Berghuis."

Als Advocaat vervolgens de vraag krijgt of Berghuis zijn gezag soms ondermijnde, is De Kleine Generaal eerlijk. "Uiteindelijk wel. Maar hij heeft nooit gezegd dat ik weg moet, of wat dan ook."