Advocaat deelt complimenten uit: 'Vind hem wel een hele goede scheidsrechter'

Advocaat deelt complimenten uit: 'Vind hem wel een hele goede scheidsrechter'

9 april - 10:53 Laatste update: 11:14
29

Dick Advocaat en Hugo Borst vinden Danny Makkelie een uitstekende scheidsrechter. De bondscoach van Curaçao en de columnist vinden de arbiter van de Klassieker over het algemeen uitstekende keuzes maken.

"Dat vind ik wel een hele goede scheidsrechter", zegt Advocaat in Veronica Offside, terwijl hij bijval krijgt van tafelgenoot Hugo Borst. "Dat mag toch ook wel eens gezegd worden." Boskamp is het dan weer niet eens met Advocaat, aangezien hij vond dat Makkelie wel wat overtredingen liet lopen die Ajax tegen Feyenoord maakte. Advocaat houdt echter voet bij stuk. "Gewoon een goede scheidsrechter, die begrijpt het."

Makkelie was zondag scheidsrechter tijdens de historische Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (6-0). Na afloop van de wedstrijd werd er online en door verschillende critici gezegd dat de arbiter medelijden had met de Amsterdammers. Makkelie zou twee penalty’s voor Feyenoord hebben laten gaan. Onder andere een handsbal van Sivert Mannsverk werd niet als strafschop aangewezen door Makkelie en de VAR. "Hij had zeker medelijden met Ajax", vindt ook Borst.