Van der Vaart licht PSV'er uit: 'Is er in Europa een betere passer dan hij?'

Van der Vaart licht PSV'er uit: 'Is er in Europa een betere passer dan hij?'

5 mei - 22:38 Laatste update: 23:04
139

Pierre van Hooijdonk vindt Joey Veerman de grote uitblinker van kersverse kampioen PSV. Rafael van der Vaart vraagt zich zelfs af of er in Europa op dit moment een speler is die, mits hij ruimte heeft, beter kan passen dan Veerman. 

"Luuk de Jong is fantastisch, maar Veerman is wel degene die het elftal laat draaien", begint Van Hooijdonk zijn lofzang bij Studio Voetbal. "Veerman ziet gewoon meer dan menig ander speler, en daarnaast kan hij de bal om een boodschap sturen."

Vervolgens breekt collega-analist Van der Vaart in. "Is er in Europa een betere passer dan hij? Als hij de ruimte heeft, hè. Ik ging vanmiddag nadenken: je vindt er niet veel", vervolgt de voormalig linkspoot, die tijdens zijn loopbaan ook wel een mannetje diep kon sturen. 

"Ik heb er vorige week bij Real Madrid ook nog twee aan het werk gezien", countert Van Hooijdonk, die daarmee doelt op Toni Kroos en Luka Modric. "Maar, ik begrijp wat je bedoelt. Hij is in dat aspect van het voetbal echt buitencategorie. Vorig jaar was hij ook niet zo onomstreden. Vorig jaar had je Sangaré, nu heb je Schouten, dus heb je veel meer voetbal in je ploeg. Dat maakt het voor iedereen makkelijker."