Engelse media: Ajax wil doorpakken voor Potter, spelersgroep enthousiast

Engelse media: Ajax wil doorpakken voor Potter, spelersgroep enthousiast

8 mei - 13:31 Laatste update: 17:04
219

De mogelijke komst van Graham Potter bij Ajax kan op steun rekenen vanuit de spelersgroep, schetst The Telegraph. Het Engelse medium schrijft dat de Amsterdammers Manchester United willen aftroeven en met de 48-jarige manager aan de haal willen gaan.

Het is geen geheim dat Ajax en Potter met elkaar in gesprek zijn. Momenteel wordt er gesteggeld over het salaris van de Engelsman en is het verschil tussen vraag en aanbod te groot. Als Potter de opvolger van Van 't Schip wordt, wordt hij de best betaalde trainer van Ajax ooit, klinkt het. De Engelsman staat er in elk geval goed op in Amsterdam. 'Enkele spelers' hopen op de komst van Potter. Een van hen is Jordan Henderson.

Potter geniet niet alleen belangstelling van Ajax. Hij staat eveneens op de lijst bij Manchester United, dat mogelijk na dit seizoen afscheid neemt van Erik ten Hag. Daarnaast geldt hij als kandidaat-opvolger van Gareth Southgate bij de nationale ploeg van Engeland. Naar verluidt wil Ajax doorpakken en The Mancunians te slim af zijn.

Ajax zou in Potter de 'perfecte man' zien om de club opnieuw op te bouwen. De speelstijl en filosofie van de manager past in het plaatje van de 'totaalvoetbal'-principes van de club. The Telegraph schrijft wel dat Ajax, United en The Three Lions concurrentie hebben. Potter zou hoog op de shortlist van Feyenoord, waar Arne Slot vertrekt, staan, terwijl ook AC Milan hem in het vizier heeft.

Potter zit sinds april 2023 zonder werk. Destijds werd hij ontslagen bij Chelsea.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: