'United wil niet per se bewezen prijzenpakker, kansen voor Engelsman groeien'

'United wil niet per se bewezen prijzenpakker, kansen voor Engelsman groeien'

8 mei - 17:52 Laatste update: 10 mei - 20:34
22

De kansen voor Gareth Southgate als mogelijke opvolger van Erik ten Hag zijn gegroeid. Dat meldt The Telegraph. Manchester United zou niet per se op zoek zijn naar een bewezen prijzenpakker.

Door de tegenvallende resultaten staat de positie van Erik ten Hag ter discussie. In Engeland wordt er flink gespeculeerd wie de Haaksberger zou moeten opvolgen bij een eventueel ontslag. Eerder viel de naam van Graham Potter en Thomas Tuchel al, maar ook de naam van Southgate werd al enkele keren genoemd. Voor de bondscoach van Engeland zouden de kansen nu zijn gegroeid.

Manchester United hecht volgens The Telegraph namelijk niet veel waarde aan of een manager al de nodige prijzen heeft gewonnen gedurende zijn carrière. Dat vergroot de kans dat Southgate als favoriet naar voren komt om Ten Hag op te volgen bij een eventueel ontslag. Volgens het medium heeft Southgate bewezen dat hij giftige omgeving kan omtoveren. Aanstaand sportief directeur Dan Ashworth houdt van dat soort types. Hij werkte eerder samen met Eddie Howe. Southgate en ook Potter zouden een vergelijkbaar karakter hebben.

Southgate staat nu nog aan het roer bij de Engelse bond als bondscoach van het Engelse elftal. The Telegraph verwacht dat de manager bij een eventuele EK-winst eerder door zal gaan tot het WK 2026. Een vroegtijdige exit zou de kans op een vertrek naar Manchester United vergroten.

Eerder maakte het Engelse blad bekend dat Ten Hag voor het einde van het seizoen niet zal worden ontslagen. Op dit moment lijkt enkel een FA Cup-zege de baan van de Haaksberger nog te kunnen redden. Manchester United staat op 25 mei op Wembley tegenover stadsgenoot en rivaal Manchester City.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: