Kersverse zomeraanwinst kende geen twijfel: 'Ik heb gelijk voor Ajax gekozen'

Kersverse zomeraanwinst kende geen twijfel: 'Ik heb gelijk voor Ajax gekozen'

8 mei - 21:59 Laatste update: 22:01
16

Keeperstalent Martin Henrion heeft op de website van Ajax gereageerd op zijn overstap naar Amsterdam. Hoewel andere clubs ook geïnteresseerd waren, twijfelde de 16-jarige goalie geen moment toen de club zich meldde. 

"Ik voel me heel goed. Het was een mooie dag, echt schitterend", steekt Henrion van wal. Waarom de Belg voor Ajax heeft gekozen en niet voor een van de andere clubs die ook op zijn handtekening aasden? "Ik denk dat iedereen weet dat Ajax een van de beste opleidingsclubs is. Ze hebben veel vertrouwen in de jeugd, dus het was een logische keuze." Twijfelen deed Henrion dan ook niet, vertelt hij. "Ik heb niet eens met andere clubs gesproken, ik heb gelijk voor Ajax gekozen."

De sluitpost stelt zich daarna voor. "Ik ben een moderne keeper. Goed op de lijn, maar ook met de voeten en in de lucht." De jonge goalie noemt Ederson, Marc-Andre ter Stegen, Manuel Neuer en Thibaut Courtois als zijn grootste voorbeelden. "Omdat zij simpelweg de beste keepers zijn."

Met name het voetenwerk van de keeper van Manchester City maakt grote indruk op Henrion. "Dat is een inspiratie voor me. Ik heb ook veel van Edwin van der Sar gezien en ik weet ook wie de huidige keepers van Ajax zijn." 

Henrion komt in de zomer over van Standard Luik en sluit aan bij Ajax O17. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: