Debutant Losada bezorgt Heerenveen de winst

Debutant Losada bezorgt Heerenveen de winst

Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2009 om 00:40zo 16-08-2009 om 00:40

Trond Sollied moest wederom, deels noodgewongen, puzzelen met zijn opstelling. Zo maakte Losada zijn debuut bij de thuisclub. Sollied had Losada overigens nog graag wat langer willen laten acclimatiseren nadat de middenvelder ruim een week eerder overkwam van Anderlecht, maar de coach zag door het nodige blessureleed bij zijn middenvelders geen andere keus.

Vlak voor de aftrap haakte ook spits Michal Papadopulos nog af, met een opspelende hamstring, waardoor plotseling Tarik Elyounoussi in de basis startte.

Het eerste kansje was voor Vitesse, via Santi Kolk, maar de eerste treffer kwam van Heerenveen. Losada profiteerde slim van een onoplettendheid in de Arnhemse defensie, pikte een steekpass van Roy Beerens op en schoof de bal in de lange hoek.

Vitesse, met vier spelers die in het recente verleden het Heerenveen-shirt droegen in de basis (Kolk, Jong-A-Pin, Jeroen Drost en Nilsson), had daarna het meeste balbezit, ook omdat het niet altijd even zeker ogende Heerenveen dat prima leek te vinden. Daaruit kreeg Lasse Nilsson een niet te missen kans, maar Lejsal redde knap met de voet.
Daarna ontstond een soort status quo, waarbij beide teams zich heen en weer verplaatsten tussen de beide strafschopgebieden. Van enig doelgevaar was geen enkele sprake.

Dat spelbeeld bepaalde ook de openingsfase na rust, al nam Heerennveen wel meer initiatief. Plots had Vitesse ruimte in de tegenaanval en Nilsson profiteerde daar bijna van. Hij schudde Goran Popov nog wel af, versloeg ook Lejsal, maar zag Michel Breuer de bal nog weghalen.
Vijf minuten later had Kolk op aangeven van Nicky Hofs moeten scoren, maar Lejsal kwam overtuigend zijn doel uit om de spits af te stoppen. Ook Velthuizen onderscheidde zich met een redding op een vrije trap van Gerald Sibon, maar zag Goran Popov kort daarop bijna profiteren toen hij mistastte.

In de slotfase bleef Vitesse zoeken naar de gelijkmaker, kreeg Heerenveen mogelijkheden om het duel op slot te schieten, maar het bleef bij 1-0.

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws