Vergeten voetballers: Rabah Madjer

Vergeten voetballers: Rabah Madjer

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2009 om 17:50wo 11-11-2009 om 17:50

Deze week: Rabah Madjer, die van het hakballetje.

Martjan Kuit
AMSTERDAM

We schrijven het jaar 1987, 27 mei om precies te zijn. Locatie: het (huidige) Ernst Happel-stadion in Wenen. Bayern München lijkt op weg naar winst in de Europa Cup 1-finale tegen FC Porto. Het staat 1-0 voor de Duitsers, tot de Algerijn Rabah Madjer dertien minuten voor tijd toeslaat. Zijn inzet: een geniaal hakballetje achter het standbeen langs, belandt achter de verbijsterde Jean-Marie Pfaff. Dit doelpunt zou Madjer onsterfelijk maken.

Rabah Madjer wordt 29 jaar eerder geboren in Algiers, Algerije. Hij begint zijn carrière bij ES Sétif. Daar wordt hij twee seizoen achter elkaar topscorer van de Championnat, de Algerijne hoogste divisie. Hij maakt respectievelijk 33 en 39 doelpunten per seizoen.

Op twintigjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor NA Hussein Dey, de plaatselijke voetbalclub. In Madjer's debuutjaar wint de ploeg de Algerijnse beker en bereikt het de finale van de Afrikaanse Cup Winners' Cup. Madjer en de zijnen verliezen echter van Horoya AC uit Guinee. Op 25-jarige leeftijd houdt hij het voor gezien. Hij wil iets van de wereld zien.

Lees hier het gehele artikel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws