Opmerkelijke boycot Racing Santander hard bestraft

Opmerkelijke boycot Racing Santander hard bestraft

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2014 om 18:06vr 31-01-2014 om 18:06

Racing Santander mag volgend seizoen niet uitkomen in het Spaanse bekertoernooi. Dat is de straf voor de opmerkelijke protestactie van de spelers van de club uit de derde divisie in de bekerwedstrijd van donderdag tegen Real Sociedad. De Spaanse voetbalbond legde ook nog een boete op.

Het elftal van Santander weigerde te beginnen aan de return tegen Sociedad. De thuisploeg verzamelde zich rond de middencirkel en bleef daar na de aftrap staan. De scheidsrechter maakte na een minuut een einde aan de schijnvertoning.

De voltallige selectie en technische staf van Racing Santander, dat twee jaar geleden nog in de Primera División speelde, hadden de boycot van de bekerwedstrijd al enkele dagen van tevoren aangekondigd. Ze wachten al geruime tijd op hun salaris.

Ook is er in de spelersgroep grote onvrede over de manier waarop voorzitter Angel Lavin en zijn medebestuursleden leidinggeven aan de noodlijdende club. De selectie had dan ook het vertrek van het volledige bestuur geëist. Omdat aan die eis niet werd voldaan, ging het elftal van Santander donderdag over tot werkweigering.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws