Update: Belgische terreurdreiging heeft ook gevolgen voor andere clubs

Update: Belgische terreurdreiging heeft ook gevolgen voor andere clubs

24-11-2015 17:44
1

De Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli van donderdag gaat door, maar wordt zonder supporters gespeeld. Dat heeft de burgemeester van Brugge, Rendaat Landuyt, dinsdag besloten.

Volgens Landuyt kan de veiligheid van de fans niet gegarandeerd worden. Er zijn te weining agenten beschikbaar. Aangezien de wedstrijd een risicowedstrijd is, moeten er federale agenten aanwezig zijn, maar die zitten in Brussel vanwege de hoge terreurdreiging in de Belgische hoofdstad.

Een pijnlijke zaak voor het imago van het Belgische voetbal, maar Landuyt werd door de terreurdreiging verplicht om dit besluit te nemen. Eerder op de dag maakte de Brugse burgemeester bekend dat de wedstrijd sowieso zonder bezoekende fans zou gespeeld worden. Het vak van Napoli bleef dus leeg, maar dat zal nu ook de rest van het Jan Breydelstadion zijn. Club Brugge verkoopt met onmiddellijke ingang geen tickets meer voor dit Europese duel. 

Update 17:44: Ook de supporters van Standard Luik ondervinden de gevolgen van de terreurdreiging in België. Zij mogen niet mee op bezoek naar Zulte Waregem. Deze wedstrijd wordt geklasseerd als een risicowedstrijd. Met andere woorden: de federale agenten kunnen niet aanwezig zijn aangezien zij in Brussel zitten waar het de terreurdreiging op niveau vier bleef staan.

Eerder nam ook Renaat Landuyt een drastische beslissing. De burgemeester van Brugge gaf aan dat de Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli zonder publiek moet plaatsvinden.