Groep 2: Turkije naar play-offs

12-10-2005 22:01

Albanië - Turkije 0-1 De opdracht voor de Turken was duidelijk, alleen een overwinning was voldoende voor een plaatsje bij de play-offs. Lange tijd bleef echter de hatelijke 0-0 voor de nummer drie van het afgelopen WK op het scorebord staan. Metin scoorde in de 57e minuut alsnog de bevrijdende treffer voor Turkije. De enige taak die de ploeg restte was achterin de nul houden. Dat opzet slaagde, waardoor Turkije zich mag opmaken voor een dubbele confrontatie met een nummer twee uit een andere poule. Kazachstan - Denemarken 1-2 Denemarken wist dat het moest winnen om nog een kansje te maken. Winnen deed het wel, maar omdat concurrent Turkije geen fouten maakte, zal de winnaar van het EK 1992 volgend jaar ontbreken op het WK. Vlak na rust kwamen de Denen via treffers van Gravgaard en Tomasson nog wel op een 0-2 voorsprong. In de 86e minuut werd het toch nog spannend door de aansluitingstreffer van Avdejev, opmerkelijk was dat zijn medespeler Koetsjma in dezelfde minuut nog mocht inrukken met een rode kaart. Griekenland - Georgië 1-0 Voor de Grieken was plaatsing voor het WK alleen nog theoretisch mogelijk. Toch deden de Grieken hun plicht, voor het geval de beide concurrenten een steek zouden laten vallen. In de thuiswedstrijd tegen Georgië werd het 1-0 voor de formatie van Otto Rehhagel, van wie het nog onzeker is of de coach doorgaat. Papadopoulos zorgde in de 17e minuut voor de enige treffer. In groep 2 had Oekraïne zich al eerder verzekerd van groepswinst en een startbewijs voor het WK 2006.