'Anderlecht geeft kandidaat 24 uur bedenktijd na afzeggen De Boer'

'Anderlecht geeft kandidaat 24 uur bedenktijd na afzeggen De Boer'

16-06-2016 10:27
1

Na het afzeggen van Frank de Boer bij Anderlecht, richten de Belgen hun pijlen nu op Roberto Martinez. De Spanjaard is de voorganger van Ronald Koeman bij Everton, waar De Boer eerder ook genoemd werd.

Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad noemen Martinez beide als kandidaat bij Anderlecht. Martinez heeft 24 uur bedenktijd gevraagd aan de Belgische topclub. De vraag is vooral of de Spanjaard financieel haalbaar is. Bij Everton verdiende hij naar verluidt drie miljoen euro per jaar. Daar werd hij aan het einde van afgelopen seizoen ontslagen.

De tijd dringt ondertussen, want Anderlecht maakt zich klaar voor de voorbereiding. Eerder bereikte de club geen akkoord met onder meer De Boer, Claude Puel en Stefano Pioli. De voorbije dagen werden de Zwitser René Weiler (Young Boys Bern), de Fransman Paul Le Guen en de Noor Ole Gunnar Solskjaer (Molde) genoemd.

Terwijl Anderlecht zelf het dossier van Le Guen opzij schoof, zouden Weiler en Solskjaer paars-wit wel zien zitten. Alles lijkt nu af te hangen van de beslissing van Martinez.