Quaresma: 'Hij is de enige persoon in het voetbal die ik bewonder'

Quaresma: 'Hij is de enige persoon in het voetbal die ik bewonder'

12-07-2016 13:18
6

Slechts één persoon in de voetbalwereld zorgt voor bewondering bij Ricardo Quaresma. De buitenspeler zegt zijn inspiratie te halen uit Cristiano Ronaldo.

Quaresma was zondag tijdens de EK-finale de vervanger van de geblesseerde Ronaldo. Zonder de superster wist Portugal gastland Frankrijk te verrassen. "Zelfs na die blessure wist Ronaldo niet van ophouden", vertelt Quaresma aan O Jogo. "Hij bleef ons aanmoedigen. Daarom zeg ik, en dat doe ik niet alleen als vriend, dat hij de enige persoon is die ik in het voetbal bewonder."

"Ik bewonder de kracht die hij heeft", vervolgt Quaresma. "We hebben een geweldige aanvoerder en het is een eer om naast hem te spelen. Alle Portugezen zouden trots moeten zijn op Cristiano. Zijn criticasters praten over hem, maar kennen hem niet als persoon. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid. Alles wat hij in het voetbal heeft bereikt, komt hem toe."

De Portugese ploeg werd maandag feestelijk onthaald in Lissabon. Quaresma ontsnapte daarbij overigens aan een ongeluk. Terwijl hij op de feestbus stond, ontging hem bijna dat er een bovenleiding van de tram aan kwam.