'Ajax heeft prioriteit en gaat voor aanvaller; geen vervanger voor Dijks'

'Ajax heeft prioriteit en gaat voor aanvaller; geen vervanger voor Dijks'

30-01-2017 18:25
53

Het is stil bij Ajax wat betreft inkomende transfers. De Amsterdammers hopen nog op een versterking dan wel buitenkans, weet Voetbal International. David Neres staat bovenaan de lijst.

Een andere Braziliaanse buitenspeler genaamd Luiz Araujo wordt door de club als interessant betiteld, meent het weekblad. Het ziet er sterk naar uit dat Mitchell Dijks maandag of dinsdag zijn huurdeal naar Norwich City gaat afronden. Voor de linksback haalt Ajax geen vervanger. Daley Sinkgraven speelt nu op die positie en trainer Peter Bosz heeft Jaïro Riedewald en Nick Viergever achter de hand. Zij kunnen ook uit de voeten op die plek.

Als Neres niet voor de transferdeadline komt, dan is het wel komende zomer, zo meldt VI. Ajax zet dus vol in op de komst van de aanvaller, die al eerder werd genoemd en speelt voor São Paulo FC. De twintigjarige Araujo is ploeggenoot van Neres bij de Braziliaanse club en staat dus ook op de radar van de Amsterdammers. Ajax deed nog geen bod op Sam Larsson van sc Heerenveen. Ook voor hem is er belangstelling. De tijd dringt echter voor een aanvallende versterking, want dinsdag om middernacht sluit de transfermarkt.